De Kleine Sikkel en Cohousing Jean genomineerd voor Belgian Building Awards

De Kleine Sikkel en Cohousing Jean Béthune zijn genomineerd voor de Belgian Building Awards. De winnaars van elke categorie worden bekendgemaakt op Batibouw, waar op 19 februari de Belgian Building Awards uitgereikt worden.

05/02/2024


De Belgian Building Awards plaatsen kwalitatieve architectuurprojecten en vernieuwende architectuurbureaus of -organisaties in de kijker. Hierbij gaat bijzondere aandacht uit naar de duurzaamheid en de maatschappelijke meerwaarde van de projecten. 

Utility Award

De Kleine Sikkel, een oude patriciërswoning die gerenoveerd werd tot een modern kantoorgebouw voor culturele verenigingen, is genomineerd in de categorie 'Utility Award.' Daarvoor komen schoolgebouwen, zorginstellingen, openbare gebouwen en sportaccommodaties in aanmerking. De jury keek in het bijzonder naar de architecturale kwaliteit, de originaliteit en de duurzaamheid in de breedste betekenis van het woord.

Residential Real Estate Award

Cohousing Jean in Sint-Amandsberug is dan weer genomineerd in de categorie 'Residential Real Estate Award.' Daarvoor komen groepswoningbouwprojecten of gemengde projecten in aanmerking. Bij de beoordeling keek de jury naar de architecturale kwaliteit, de betaalbaarheid, de originaliteit en de duurzaamheid in de breedste betekenis van het woord. Binnen deze categorie gaat er extra aandacht naar het ruimtelijk rendement, de vergroening en het waterhuishouden.

Wij duimen alvast mee!