Nieuwe gemeenschapstuin De Dokkerij onthuld

Gisteren werd de nieuwe gemeenschapstuin ‘De Dokkerij’ in het project De Nieuwe Dokken feestelijk onthuld. Het Dokkerij-tuinontwerp is het resultaat van een uniek, collectief, bottom-up experimenteer- en ontwerpproces, waaraan meer dan 120 omwonenden en buurtbewoners de afgelopen drie jaar actief hebben bijgedragen.

31/05/2024

De buurtbewoners hebben niet alleen de tuin zelf ontworpen, maar ze zullen hem ook samen onderhouden. Zo maakt de Dokkerij-tuin actief deel uit van de gemeenschapsvorming in de wijk van De Nieuwe Dokken. Alle geïnteresseerde buurtbewoners - uit de ruime buurt, want de eigenaren stellen hun tuin open voor alle liefhebbers - kunnen aansluiten bij dit initiatief, en ze kunnen het reilen en zeilen van de Dokkerij-tuin volgen op Facebook of via Instagram.

Ooit was het Handelsdok een belangrijk deel van de Gentse haven. Intussen is veel van de havenactiviteit naar het Noorden opgeschoven. Dat maakt het voor de stad mogelijk om van dit gebied een levendige nieuwe woonwijk te creëren. Daarvoor is veel meer nodig dan enkel woningen. Ook wijkvoorzieningen in alle maten en vormen zijn van groot belang. De Dokkerij is een absolute aanwinst die perfect binnen het plaatje van deze nieuwe woonwijk past.

Sami SouguirSchepen van Stadsontwikkeling en voorzitter sogent