• Situering Kaai 24

KAAI 24

Aan de Voorhaven op de Muide realiseert sogent een woonproject van 72 appartementen rond een gemeenschappelijke binnentuin.

Het woonproject KAAI 24 maakt deel uit van het stadsontwikkelingsproject 'Herinrichting Voorhaven' op de Muide, waarmee de beschermde industriële site rondom de havenloodsen aan de Voorhavenkaai wordt herontwikkeld. Op de voormalige havensite investeert Stad Gent in buurtgroen, pleinen en kaaien en bouwen private partners woningen en kantoren. Op het terrein van de voormalige Loods 24 aan de Voorhaven, realiseert sogent een gemengd woonproject met veel aandacht voor een sociale mix, groene en gemeenschappelijk ruimte en slim water- en warmtebeheer.

Betaalbaar wonen aan het water

In totaal komen er 72 energiezuinige en budgetvriendelijke appartementen met een gemeenschappelijke binnentuin, 79 (semi) ondergrondse bewonersparkeerplaatsen en een gemeenschappelijke dakkamer met buitenterras. De mix van koopwoningen, sociale huurwoningen en budget-huurwoningen zorgt voor een gemengde wooninvulling en biedt extra betaalbaar woonaanbod in de buurt. Er worden 37 appartementen te koop aangeboden en 20 appartementen zullen door een sociale huisvestigingsmaatschappij verhuurd worden. De overige 15 appartementen worden als budget-huurwoning op de markt gebracht door het stedelijk verhuurkantoor Huuringent.

Duurzaamheid

Naast de realisatie van een betaalbaar woonaanbod, draagt KAAI 24 ook duurzaamheid hoog in het vaandel en wordt het project volledig fossielvrij. Bij dit dossier is er veel aandacht voor duurzame woonontwikkeling. Er worden water/water warmtepompen voorzien die warmte uitwisselen met het kanaalwater om de woonunits op een duurzame manier te verwarmen, maar evenzeer te koelen op warme zomerdagen. Verder zullen alle appartementen beschikken over vloerverwarming en zonnepanelen.

Partners

Het ontwerp is van de hand van DIERENDONCKBLANCKE – L.U.S.T. ARCHITECTEN. Zij werden aangesteld op basis van een ontwerpwedstrijd.

De werken werden gegund aan Antwerpse Bouwwerken nv.

 

 

 

Architect
Dierendonckblancke - L.U.S.T. Architecten
Adres
Voorhavenkaai 24
9000 Gent
België
Status
In voorbereiding
Ligging