Kaai 24

Wonen aan de Voorhaven op de Muide

Op het terrein van de voormalige Loods 24 aan de Voorhaven, realiseert sogent een gemengd woonproject met veel aandacht voor betaalbare huurwoningen, groene en gemeenschappelijke ruimte en slim water- en warmtebeheer.

Wonen
Adres

Voorhavenkaai/Dublinstraat, 9000 Gent, België

Status

In uitvoering


Het woonproject KAAI 24 maakt deel uit van het stadsontwikkelingsproject 'Herinrichting Voorhaven' op de Muide, waarmee de beschermde industriële site rondom de havenloodsen aan de Voorhavenkaai wordt herontwikkeld. De eerste sociale woningen zijn ondertussen klaar voor verhuur door Thuispunt Gent. De overige appartementen worden voor het einde van 2024 afgewerkt.

Extra betaalbaar woonaanbod

Het bouwproject voorziet een gemengde wooninvulling met een mix aan koopwoningen, budgethuurwoningen en sociale huurwoningen rond een gemeenschappelijke binnentuin. Het merendeel van de appartementen wordt dus aan een betaalbare prijs verhuurd.

Thuispunt Gent verhuurt er 29 sociale woningen. Daarnaast
worden er nog eens 16 appartementen verhuurd door het stedelijk verhuurkantoor huuringent als
budgetwoning. Die worden nu samen met de overige 27 marktconforme woningen verder afgewerkt
tegen het einde van het jaar. 

De marktconforme appartementen staan nu te koop onder de sectie TE KOOP/TE HUUR op deze site. Meer informatie kan je hier terugvinden.

Verder is er ook een (semi) ondergrondse parkeergarage met in totaal 79 bewonersparkeerplaatsen.

Duurzaamheid en energiezuinigheid

Alle woningen hebben een E-peil van maximaal E35. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen die stroom opwekken voor het individuele elektriciteitsverbruik van de bewoners. Daarnaast wordt het water uit het kanaal gebruikt voor een water-water warmtepomp, die de vloerverwarming van de bewoners van warmte voorziet waardoor deze woningen volledig fossielvrij verwarmd worden.

Partners

Het ontwerp is van de hand van DIERENDONCKBLANCKE L.U.S.T. ARCHITECTEN. Zij werden aangesteld op basis van een ontwerpwedstrijd. De bouwwerken worden uitgevoerd door Antwerpse Bouwwerken nv.

Lees hier de meest recente nieuwsartikels