Infomoment gemengd woonproject Kleindokkaai op dinsdag 28 mei

Aan de Kleindokkaai en de Koopvaardijlaan komt de komende jaren een gemengd woonproject met een mix van sociale huurwoningen, budgethuurwoningen en koopwoningen. Een studiebureau boog zich reeds over de inrichting van het gebied. We stellen de resultaten van het onderzoek voor aan de buurt tijdens een inloopmoment op de site op dinsdag 28 mei tussen 17.30 uur en 19.30 uur.

13/05/2024


Aan de Kleindokkaai en de Koopvaardijlaan komt de komende jaren een gemengd woonproject met een mix van sociale huurwoningen, budgethuurwoningen en koopwoningen. In totaal komen er ongeveer 150 woningen aangevuld met een woongroenzone. De site ligt naast de terreinen van een voormalige schroothandel, waar nu een tijdelijke skatespot is en waar later ook een wijkpark komt. Het woonproject maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken.

Sogent zal voor dit project samenwerken met een private ontwikkelaar. Het plan is om die in 2025 aan te stellen. Voorafgaand boog een studiebureau zich reeds over de inrichting van het gebied. 

Ben je benieuwd naar de resultaten van dat onderzoek? Kom dan op dinsdag 28 mei tussen 17.30 en 19.30 uur langs op de site. De collega’s van sogent en Stad Gent geven er meer informatie over de plannen voor het project, de inrichtingsstudie en de stand van zaken.

Waar: op de site, aan het skatepark. Ingang langs de Kleindokkaai ter hoogte van nummer 49.

Meer informatie over het project vind je hier terug.