Budgethuurwoningen


Voor steeds meer gezinnen met een laag inkomen zijn hogere woningprijzen een probleem. We weten dat gezinnen met een laag inkomen vooral huren. Voor hen zijn er te weinig betaalbare huurwoningen. Bovendien heeft Gent ook een relatief grote huurmarkt. Zo woont ongeveer 50% van alle huishoudens in een huurwoning.

Vanuit sogent zorgen we in onze woonprojecten voor meer betaalbare budgethuurwoningen. We verhuren woningen aan mensen met een lager inkomen (Q2) die te weinig verdienen om comfortabel te huren op de private huurmarkt maar te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale woning. Het stedelijk verhuurkantoor, huuringent, speelt hierbij een cruciale rol in het beheer en de verhuur. 

Om het aanbod aan betaalbare huurwoningen in Gent te vergroten, richtten we de investeringsmaatschappij Modest op. Recent kocht Modest 15 budgetwoningen in het project Oude Dokken en 38 woningen in het project Bloei aan The Loop. Die waren oorspronkelijk voorzien als budgetkoopwoningen, maar zullen nu worden ingezet voor budgethuur. 

We lichten hieronder een aantal lopende projecten uit:

Toekomstbeeld S-gebouw zicht vanaf de Voskenslaan
© 360 architecten

S-gebouw

Het S-vormige gebouw aan de zuidzijde van het station Gent-Sint-Pieters krijgt een gemengde invulling en zal ruimte bieden aan budgethuurwoningen, een hotel, een collectieve binnentuin en daktuinen voor stadslandbouw. In totaal voorzien we hier 63 budgethuurwoningen. Er komt ook een collectieve binnentuin, een dakterras en een tuinpaviljoen met uitgeruste keuken waar bewoners kunnen samenkomen of een privé-activiteit organiseren. Het S-gebouw ligt op een nieuw plein, het Koningin Mathildeplein. Het Koningin Mathildeplein ligt aan het belangrijkste vervoersknooppunt van Gent. 

Lees meer over het S-gebouw op onze projectpagina.

Visualisatie Kaai 24 (3)
© Altro Vastgoed

Kaai 24

Woonproject Kaai 24 maakt deel uit van het stadsontwikkelingsproject 'Herinrichting Voorhaven' op de Muide, waarmee de beschermde industriële site rondom de havenloodsen aan de Voorhavenkaai wordt herontwikkeld. Waar vroeger Loods 24 stond, realiseert sogent nu 72 energiezuinige appartementen, waarvan 20 sociale woningen en 25 budgethuurwoningen.

Lees meer over Kaai 24 op onze projectpagina.

Toekomstbeeld De Nieuwe Dokken met zicht op Bolders
(c) Schipperskaai Development

De Nieuwe Dokken

De woonontwikkeling De Nieuwe Dokken strekt zich uit over drie bouwvelden aan de oostzijde van het Handelsdok in het stadsontwikkelingsproject Oude Dokken. De komende jaren worden hier in totaal 400 woningen gebouwd van allerlei groottes en prijsklassen, waaronder ook 15 budgethuurwoningen in Bolders Beluik. Deze woningen waren oorspronkelijk bedoeld voor verkoop, maar sogent zal de woningen nu aankopen en eens ze gerealiseerd zijn verhuren als budgethuurwoning.

Lees meer over De Nieuwe Dokken op onze projectpagina.